Vrijwilligers

Er bestaan meerdere rollen voor vrijwilligers. Je kunt helpen als begeleider van de kinderen in het water of als (hobby) fotograaf de kinderen een eeuwige herinnering geven. Je hoeft niet per se surfervaring te hebben om vrijwilliger te worden. Wel moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Vrijwilligers op onze locaties


Fotograaf

Als fotograaf leg je het Surf Project door je lens vast. Op het strand en in het water. Een grote glimlach, een overwinning, een mooie golf of een high five met een begeleider.

Jij zorgt ervoor dat de mooiste momenten en de sfeer van het project vereeuwigd worden. Jouw beelden worden na de lesdagen op de website geplaatst, en zorgen ervoor dat de kinderen nog lang kunnen terugkijken op een mooie ervaring.

Begeleider in het water

Als begeleider zorg je ervoor dat de kinderen een succeservaring opdoen in een veilige omgeving. Er zijn twee rollen: je kunt individueel gekoppeld worden aan een deelnemer, of je kunt als opvanger in het water staan.

Als individuele begeleider begeleid je één kind gedurende (minimaal) drie lessen, van voorbereiding tot afsluiting. Je zorgt ervoor dat alles duidelijk is, helpt met het onthouden van de instructies, en helpt het kind in het water een golf te pakken.

Als opvanger ben je een onmisbare vliegende keep, je bent er voor alle kinderen uit jouw team. Je staat in de branding en vangt de kinderen op wanneer zij een golf gepakt hebben. Samen met de kinderen deel je dit moment van trots en overwinning. Ook kan je vanuit de branding goed overzien waar kinderen nog extra hulp of tips bij kunnen gebruiken, en kan je in de les inspringen waar nodig.

Goed om te weten: Van de begeleiders in het water verwachten we dat ze aanwezig kunnen zijn bij een volledige les-serie waar ze zich voor inschrijven. Zo kunnen we onze deelnemers een vast team aanbieden, wat ontzettend belangrijk is voor het vertrouwen, de continuïteit en het teamgevoel voor de deelnemers.

Lees het interview met vrijwilliger Matthijs >>

Wat ouders zeggen


"Wij hebben genoten van ons kind, maar ook van de energie die er om het Surf Projectheen hangt. De fantastische vrijwilligers, top! Normaal gesproken, je al snel het gevoel gedrag van ons kind te moeten uitleggen of goedpraten aan buitenstaanders. Bij Surf Project konden we dat volledig loslaten."


"Wij hebben een surffoto van het Surf Project boven 
haar bed gehangen. hierdoor krijgt haar zelfvertrouwen het hele jaar door een enorme boost." 

Vragen?

Ben je enthousiast geworden of heb je vragen?
Meld je dan nu vrijblijvend aan, of stuur een mailtje naar vrijwilligers@surfproject.nl.

MELD JE AAN