Uniek Sporttalent 2017

Eva Dobber, één van onze stoere surfers, is de winnares van de Uniek Sporttalent 2017 verkiezing.

Verkiezing Fonds Gehandicaptensport
 

Deze verkiezing wordt jaarlijks gehouden door het Fonds Gehandicaptensport. Dit jaar waren er maar liefst 113 genomineerden in drie verschillende categorieën. Na glansrijk door de verschillende stemrondes te zijn gekomen koos de jury (waaronder Esther Vergeer, Bibian Mentel en Guus Hiddink) Eva als winnares van de categorie ‘Verstandelijke en meervoudige beperking’. 

 

Esther Vergeer kwam Eva verrassen op haar school in Heemskerk om te vertellen dat ze had gewonnen. Het filmpje kun je hiernaast bekijken.

Op het podium op nationaal gala

Op dinsdag 28 november werd Eva tijdens het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport gehuldigd in de Johan Cruijff Arena. Dit werd gepresenteerd door Peter Heerschop en Viggo Waas. 

 

Rapper Ali B. kwam optreden en haalde Eva op het podium. Hij zette haar letterlijk in de schijnwerpers. Het filmpje met Ali B. kun je hiernaast bekijken.

"Ik ook een groot mens"

Veel krantberichten, video opnames van een extra ingelaste surfles (mazzelaar) en de uitreiking tijdens het gala rijker maakt dat Eva positief is gegroeid.

Moeder Anne Loeber “Eva werd de dag na het gala  wakker met de mededeling: ‘Ik ook een groot mens’. Het was meer een constatering dan een vraag. Ze had donders goed in de gaten dat het geen kinderfeestje was, maar vooral dat ze voor ‘vol’ werd aangezien. Dat onbekende grote mensen met haar spraken, en geïnteresseerd waren in haar en haar sport. Heerlijk om haar zo te zien groeien.”

Eva is een voorbeeld

Eva is een voorbeeld voor ons. Door haar hebben vele duizenden Nederlanders nu gezien dat sporters met een handicap gewoon mee kunnen doen. 

 

En honderden sporters met een handicap hebben door de ogen van Eva mee kunnen kijken en gezien hoeveel er mogelijk is, óók voor hunzelf.