Surf Project winnaar aangepast sporten in gemeente Bergen

Camperduin, 9 februari 2024 – Stichting Surf Project is op vrijdag 9 februari, tijdens de Verkiezing Beste Sporters, uitgeroepen tot winnaar in de categorie aangepast sporten in de gemeente Bergen. Stichting Sporters BES reikte de prijs uit in Sportcentrum de Beeck aan trotse deelnemers en vrijwilligers van het Surf Project. Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met downsyndroom, autisme, ADHD (8-18 jaar) en wordt door de jury gezien als een echte gamechanger in hun aanpak om deze kinderen een positieve ervaring in zee te bieden.

Onder begeleiding van gecertificeerde surfinstructeurs en bevlogen vrijwilligers maken kinderen kennis met deze stoere sport. “We zijn super trots op deze mooie prijs. Een mooie waardering voor de impact die onze surflessen al 10 jaar hebben op het welzijn van deze kinderen”, zegt oprichtster Suzanne van den Broek. “Het Surf Project voegt een flinke dosis fun en inclusiviteit toe aan de sportwereld in de gemeente Bergen”, aldus de jury van de Sportverkiezing.

Positief effect

Het Surf Project gebruikt de kracht van de zee en de uitdaging van de golven om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Het surfen onder begeleiding van bevlogen vrijwilligers zorgt voor plezier en vrijheid. Merel Glorie, locatiecoördinator in Camperduin bevestigt dit: “Het is elke keer weer bijzonder om te horen dat ouders positief verrast zijn over de groei die de kinderen doormaken tijdens de surflessen en de uitwerking ervan in het dagelijks leven”.

Veiligheid en plezier

De lessen hebben een unieke opzet met veel individuele aandacht. In kleine teams krijgen de kinderen les van gecertificeerde instructeurs. Veiligheid en plezier staan voorop benadrukt Merel: “Iedereen krijgt de tijd en ruimte om op zijn of haar eigen manier en tempo te leren surfen. Alles wat we doen is gericht op een positieve ervaring die zorgt voor een grote glimlach en een boost voor je zelfvertrouwen.”

Fotograaf Liset Woestenburg

2024 is een bijzonder jaar voor het Surf Project, in verband met het 10 jarig bestaan van de stichting. In Camperduin werkt het Surf Project al jaren samen met De Jongens Uit Schoorl (DJUS). Deze locatie biedt een rustig strand met alle faciliteiten om de kinderen de structuur en duidelijkheid te bieden die ze nodig hebben.

Meedoen?

Vanaf juni tot september kunnen kinderen én vrijwilligers weer meedoen met het Surf Project bij Surfschool DJUS in Camperduin. Je kunt je nu aanmelden. Ben je tussen de 8-18 jaar en heb je een zwemdiploma of ben je 18+ en wil je jonge surfers begeleiden tijdens onvergetelijke momenten in zee? Ga naar www.surfproject.nl/aanmelden voor meer informatie. De intakegesprekken met ouders(s)/ verzorger(s) en kinderen vinden in Camperduin plaats op zondag 26 mei en 2 juni.