Surf Project in de Surftips podcast

Het psychologische effect van surfen

Pepijn Tigges (topsurfer) en Jurjen van den Broek (Boardshortz.nl) hebben vette podcasts over surfen opgenomen. 

Deze aflevering is een speciale. 🙏 🎙️

Waar hebben we het over gehad?

Dat surfen helend kan werken weet elke surfer. Na een surfsessie kan je hoofd helemaal leeg zijn en ben je eventjes alles om je heen vergeten door je alleen te concentreren op die golvende en donkere Noordzee. 

Suzanne van den Broek van het Surf Project weet dit al lang en gebruikt dit effect om een speciale doelgroep te helpen krachtiger in het leven te staan en zelfverzekerder te worden. En met succes!

Surftherapie

In Engeland wordt surftherapie al voorgeschreven door artsen. Het Surf Project werkt samen met psychiaters en psychologen van GGZ Noord-Holland-Noord. Zij verwijzen kinderen door naar het Surf Project als onderdeel van de behandeling!

Suzanne: “We kijken in ons onderzoek naar kwaliteit van leven. Uit het onderzoek komt naar voren dat het positief werkt voor het zelftrouwen van de kinderen. En dat het goed werkt voor hun sociale contacten. Zowel op school als thuis. We horen zelfs, dat een ouder met haar kind voor het eerst de slappe lach kreeg. En dat een kind zich sterk genoeg voelde om te zeggen: ik wil de booschappen wel tillen.”

International Surf Therapy Organization

Suzanne was in Californië bij het eerste wereldwijde symposium over surftherapie van de International Surf Therapy organization (ISTO). Het neusje van de zalm was daar aanwezig. Sinds 2018 is het Surf Project bij dit netwerk aangesloten.


Luister in deze podcast naar welke resultaten er over de hele wereld behaald worden met surftherapie en hoe jij zelf je surfsessies kan gebruiken als een zelfvertrouwen booster!