Diggy Dex nieuwe ambassadeur van het Surf Project

Songwriter/ rapper Diggy Dex is de nieuwe ambassadeur van het Surf Project: een stichting die surfles geeft aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Het Surf Project gebruikt de kracht van de zee en de uitdaging van de golven om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Diggy Dex: “Als surfer weet ik hoe alles van je afvalt als je in het water ligt. Al je bagage, zorgen en opgeplakte labels. Met een zoon die zelf in het autistisch spectrum zit voel ik mij sterk verbonden met de missie van het Surf Project. Ik verheug me erop daaraan bij te dragen als onderdeel van dit geweldige team”.

Vrijwilliger

Vorige zomer leerde Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen) het Surf Project kennen toen hij een dag meedraaide als vrijwilliger op het strand. Het positieve effect van de surflessen op iedereen die betrokken is, kinderen, vrijwilligers en ook ouders, maakte indruk. Diggy Dex: “Nadat ik een dag als vrijwilliger heb meegelopen en het enthousiasme van de kids heb gezien was het voor mij meer dan logisch om ambassadeur te worden.”

Volgens oprichter van het Surf Project Suzanne van den Broek was het direct zichtbaar dat Diggy Dex een natuurlijke klik heeft met de kinderen. “Ik ben er trots op dat Diggy Dex ambassadeur is geworden van het Surf Project. Met Koen in ons team kunnen we, met zijn oprechte betrokkenheid en zijn bereik, meer kinderen het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen.”

Diggy Dex "Ik denk dat dat de sleutel is: openstaan voor een mens, wat voor achtergrond of bagage hij of zij ook heeft: in het water is iedereen gelijk. Daar draag ik heel graag aan bij”.

Succeservaring in zee

De aanpak van het Surf Project heeft een bewezen positief effect op de jonge surfers, zowel in het water als in hun dagelijks leven. De lessen hebben een unieke opzet met veel individuele aandacht waarbij plezier en veiligheid voorop staan. Diggy Dex: “Ik denk dat dat de sleutel is: openstaan voor een mens, wat voor achtergrond of bagage hij of zij ook heeft: in het water is iedereen gelijk. Daar draag ik heel graag aan bij”.

Ruim 400 vrijwilligers die betrokken zijn bij het Surf Project zorgen ervoor dat de kinderen  een onvergetelijke succeservaring in zee beleven. Vanaf mei tot en met september wordt surfles gegeven op 4 locaties langs de Noordzeekust in Camperduin, Zandvoort, Ter Heijde en Ouddorp. Deelnemers én vrijwilligers kunnen zich via de website van het Surf Project aanmelden: www.surfproject.nl.