Vrijwilligers

Begeleiders en (hobby) fotografen

Het Surf Project bestaat dankzij onze vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze surfdudes en surfdudettes een onvergetelijke ervaring in de zee beleven.

 

Er bestaan meerdere rollen voor vrijwilligers. Je kunt helpen als begeleider van de kinderen in het water of als (hobby) fotograaf de kinderen een eeuwige herinnering geven. Hieronder lees je over de verschillende rollen.

 

Goed om te weten: Je hoeft niet per se surfervaring te hebben om vrijwilliger  te worden. Wel moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

 

Ook goed om te weten: Nadat vrijwilligers zich aanmelden via de website wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor ze aangevraagd.

Begeleider in het water

De naam zegt het al, in deze rol begeleid je de kinderen en zorg je dat zij een succeservaring kunnen opdoen in een veilige omgeving. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen twee rollen: je kunt individueel gekoppeld worden aan een deelnemer, of je kunt als opvanger in het water staan.

 

Als individuele begeleider van een deelnemer begeleid je één kind gedurende (minimaal) drie lessen, van voorbereiding tot afsluiting. Je zorgt ervoor dat alles duidelijk is, helpt met het onthouden van de instructies, en helpt het kind in het water een golf te pakken.

Als opvanger ben je een onmisbare vliegende keep, je bent er voor alle kinderen uit jouw team. Je staat in de branding en vangt de kinderen op wanneer zij een golf gepakt hebben. Samen met de kinderen deel je dit moment van trots en overwinning. Ook kan je vanuit de branding goed overzien waar kinderen nog extra hulp of tips bij kunnen gebruiken, en kan je in de les inspringen waar nodig.

 

Goed om te weten: Van de begeleiders in het water verwachten we dat ze aanwezig kunnen zijn bij een volledige les-serie waar ze zich voor inschrijven. Zo kunnen we onze deelnemers een vast team aanbieden, wat ontzettend belangrijk is voor het vertrouwen, de continuïteit en het teamgevoel voor de deelnemers.

Fotograaf

Als fotograaf leg je het Surf Project door je lens vast. Op het strand en in het water. Een grote glimlach, een overwinning, een mooie golf of een high five met een begeleider. Jij zorgt ervoor dat de mooiste momenten en de sfeer van het project vereeuwigd worden. Jouw beelden worden na de lesdagen op de website geplaatst, en zorgen ervoor dat de kinderen nog lang kunnen terugkijken op een mooie ervaring.

 

Goed om te weten: Fotograferen mag ook je hobby zijn. 

Vragen?

Ben je enthousiast geworden of heb je vragen? Meld je dan nu vrijblijvend aan, of stuur een mailtje naar vrijwilligers@surfproject.nl.