Ambassadeurs steunen het Surf Project. Ze helpen de kinderen in en rondom het water. Daarnaast zorgen ze ervoor dat steeds meer mensen zien wat wij doen en ze helpen bij het vinden van de juiste partners. Onmisbaar voor het Surf Project.

Onze ambassadeurs

Pro surfer Eveline Hooft

Op zevenjarige leeftijd is Eveline voor het eerst in aanraking gekomen met surfen. Inmiddels is Eveline zo vaak mogelijk van huis om te surfen. Van Engeland tot aan Hawaï. Het liefst op plekken waar de golven het hoogst, het meest uitdagend en divers zijn. Waar ze van kan leren. Waar ze beter van wordt.

Eveline’s keuze om zich als Nederlandse te richten op een fulltime surfcarrière zegt veel over haar. Ze kiest niet voor de makkelijke route. Met dit doorzettingsvermogen kan zij zich inmiddels met de beste surfsters ter wereld meten.

Eveline over Surf Project:

“Toen ik bij het Surf Project mocht komen kijken leek me dat super leuk. Niet wetende dat ik ook meteen ging invallen voor een begeleider ; ). Wow wat een dag was dat ! Ik kreeg er zoveel energie van om de deelnemers te zien stralen! Zo tof om te zien hoe enorm iedereen het naar zijn of haar zin heeft!!!”

Erik Scherder: Bijzonder hoogleraar Klinische Neuropsychologie

Erik Scherder is verbonden aan de Vrije Universiteit. Vol met passie en enthousiasme weet hij de aandacht van zijn studenten vast te houden. Als het moet gaat hij zelfs bovenop de tafel staan.

Erik Scherder is gespecialiseerd in de relatie tussen bewegen, gedrag en de gezondheid van de hersenen. “Onze hersenen gaan beter werken als we meer bewegen” aldus Erik Scherder. Deze visie past perfect bij het Surf Project en ons lopende onderzoek naar het effect van surfen op de kinderen.

Erik Scherder over Surf Project:

“Wat een supergaaf initiatief is het Surf Project voor kinderen met Down, autisme en ADHD! Om zoveel redenen. Surfen betekent genieten, want je deinst mee op de golven van het water. Er zijn studies die laten zien wat een groot effect dit heeft op de ontspanning van je spieren. En natuurlijk op je coördinatie.

Met surfen moet je je grenzen verleggen, je moet durven en je moet je best doen. En dat is ook zo goed voor je hersenen. En dan; dat super gevoel op het moment dat het lukt. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen. En wat dacht je van ‘het met elkaar optrekken’ en ‘de samenwerking om het allemaal voor elkaar te krijgen’. WOW, dit is echt top!”

Foto: Jan Bijl

Pro Surfer Kaspar Hamminga

Kaspar is Nederlands Kampioen Golfsurfen. Hij vertegenwoordigt Nederland op internationale wedstrijden en heeft een wedstrijd mogen surfen in Japan tegen de allerbeste surfer allertijden: Kelly Slater!

Kaspar heeft zijn eigen surfschool in ’s Gravesande: Dutch Surf Academy.

Kaspar over Surf Project:

“Hoe tof is het om deze doelgroep de ervaring van de zee, golven en het surfen mee te geven. Ik ben super stoked dat ik daaraan mijn steentje bij mag dragen.”

Pro surfer Nienke Duinmeijer

Nienke Duijnmeijer is pro surfer en longboardster.

Ze heeft meerdere keren de titel ‘Nederlands kampioen longboarden’ gehaald en behaalt nu mooie successen tijdens internationale toernooien. Daarnaast is ze de oprichter van Single Fin Surf Travel.

Nienke over Surf Project:

“Het is een eer om verbonden te zijn aan zo’n bijzonder initiatief! Surfen heeft mij ook ontzettend veel rust, blijdschap en zelfvertrouwen gegeven. Het is heel mooi en bijzonder om dat juist aan deze kinderen door te geven.”

Pro surfer Yannick de Jager

Het Surf Project wordt ondersteund door Pro Surfer Yannick de Jager.

Yannick de Jager was al 7 (!) keer Nederlands Kampioen golfsurfen. Hij doet mee aan internationale wedstrijden.

Yannick over Surf Project :

“Het voelt ongelooflijk en heel speciaal om de kinderen van het Surf Project een ervaring te geven die ze doet groeien als mens. Het Surf Project geeft ze zichtbaar zelfvertrouwen.”