Waarom surfen bij het Surf Project echt helpt.

Screen Shot 2017-07-19 at 13.50.37 BLOGVorige week gaf BNR Nieuwsradio ons de kans om te praten op de radio over het Surf Project. Over hoe surfen een belangrijke en positieve indruk kan maken op het leven van kinderen die het soms moeilijk hebben in hun leven. BNR vroeg WAAROM SURFEN? In de media is er maar beperkt de ruimte en tijd om dingen toe te lichten. Hier is het volledige antwoord.

 

We zien kinderen veranderen gedurende de drie lessen van het Surf Project. Waarom? Wat gebeurt er dan precies?

Doe eens Normaal denkt SamBij het Surf Project draait het om het hele pakket. Kinderen komen voor de intake naar het strand. Verlegen, nieuwsgierig opgewonden en soms bang voor het aangaan van een nieuwe situatie. We nemen deze angst weg door foto’s te laten zien van het project zodat ze zien wat ze kunnen verwachten. We vertellen ze over andere kinderen en vrijwilligers die genoten hebben tijdens het project. Tegelijkertijd geven we kinderen en de ouders vertrouwen over onze veiligheid en de structuur.

Na drie surflessen zijn de kinderen al veranderd.

KaiAllereerst heb je de zee. In de zee is iedereen gelijk. De flow van de zee maakt dat je alles vergeet. Je moet je concentreren op wat je aan het doen bent.

Surfen staat bekend als een coole en extreme sport. Dus als je surft zal je zelf ook best wel cool zijn. Je eigenwaarde groeit ervan.

Daarnaast, heel belangrijk, het Surf Project zorgt ervoor dat kinderen elke les dezelfde begeleider krijgen. Ze krijgen vertrouwen bij het zien van steeds hetzelfde gezicht. Na drie lessen gaat de band verder dan ‘dankjewel’ en ‘tot de volgende keer’.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook vormen we kleine teams. Dus de kinderen horen bij een team en een eigen kleur. Hierdoor ontwikkelen ze sociale vaardigheden.

En tegelijkertijd hoeven ze niet samen te spelen om te winnen. We doen geen wedstrijd. Iedereen is een winnaar. Je surft met je team en bent blij voor iedereen die mee glijdt met een golf. Je ziet een hoop high fives en hoort iedereen enthousiast joelen.

De kinderen nemen vaak hele families mee naar het strand. Dit is leuk voor iedereen. Ouders en opa’s en oma’s zien hoeveel plezier het kind heeft op het surfboard. Het maakt ze trots om het kind in zo’n positieve en gezonde omgeving te zien.

SP 20150521 ODC88  _MG_8593aEmmasiniphotography-21Emmasiniphotography-2

 

 

 

 

DSC_0511

 

Na drie lessen vieren we de moed van het kind met een welverdiende medaille en een diploma.

En tot slot, misschien wel onze cruciale sleutel tot succes, we werken met zoveel lieve, enthousiaste en belangrijke vrijwilligers. Zonder hen zou het Surf Project niet eens bestaan. Al deze mensen komen naar het Surf Project omdat ze dit zelf kiezen. Ze zijn extreem gemotiveerd om te helpen en hun passie te delen met deze kinderen. De sfeer van het project is dan ook ongelooflijk positief en vrolijk.

Meer weten?

We hebben mooie verhalen over coole surfers die hun angsten aan zijn gegaan en veel zelfvertrouwen hebben getoond, nadat ze hadden meegedaan aan het Surf Project. Deze verhalen lees je binnenkort op onze site. In de tussentijd kun je alle prachtige foto’s bekijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA