Surf Project nu ook in Camperduin

Kinderen met een beperking maken kennis met golfsurfen in Camperduin.

Camperduin, december 2016 – Quiksilver Surfschool van De Jongens Uit Schoorl gaat samenwerken met  het Surf Project. Deze non-profitorganisatie stelt kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of ADHD in de gelegenheid om, onder professionele begeleiding, kennis te maken met golfsurfen. Na succesvolle seizoenen in Zandvoort en Ouddorp is Camperduin de derde locatie waar het Surf Project actief is.

Drie zondagen in september gaan kinderen met Down, autisme en/of ADHD onder enthousiaste een-op-eenbegeleiding het water in om te leren golfsurfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals.

Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden

Surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen met een beperking. Het versterktinschrijven-02 hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Dat blijkt ook uit onderzoek in Groot-Brittannië, waar sommige kinderen nu zelfs op doktersrecept leren surfen. Het is een stoere sport met een positief imago. Normaal gesproken komen kinderen met Down, ADHD of autisme er niet snel mee in aanraking, omdat leren surfen professionele begeleiding vereist. Het Surf Project maakt dit mogelijk in een veilige, aangepaste omgeving met individuele begeleiding door getrainde vrijwilligers.

Structuur en duidelijkheid

“We zijn enorm trots dat we in Camperduin gaan samenwerken met De Jongens uit Schoorl”, vertelt Suzanne van den Broek, oprichter van het Surf Project. “Met deze uitbreiding kunnen we meer kinderen de kans geven om te komen surfen. Ook kinderen die nu op de wachtlijst staan. De inschrijving is open; kinderen uit heel Nederland kunnen worden aangemeld. Camperduin heeft een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking de structuur en duidelijkheid te bieden die ze verdienen”.

Plezier en vrijheid

Nienke Duinmeijer is ambassadeur van het Surf Project en werkzaam bij De Jongens uit Schoorl.

Nienke Duinmeijer

“We vinden het mooi om ons in te zetten voor een goed doel dat dichtbij ons staat. Het leuke van het Surf Project is dat deze kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook écht vertrouwen opbouwen – in de natuur en in hun eigen lichaam. Surfen is een gevoelssport zonder vaste regels waarin iedereen een gevoel van vrijheid ervaart. Ik denk dat het juist voor deze kinderen een heel goede match is. Tof dat we dit met elkaar kunnen creëren als surfschool in samenwerking met het Surf Project.”