Surf Project geeft kinderen zelfvertrouwen

Surf Project geeft kinderen zelfvertrouwen

Pilot met Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie van start in 2016

Het Surf Project start in mei weer met golfsurflessen voor kinderen met het Syndroom van Down, autisme of ADHD. Het surfen geeft de kinderen zelfvertrouwen en een groot gevoel van vrijheid. Dit jaar start de pilotsamenwerking met Triversum, Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Het Surf Project wordt voor een aantal kinderen, onder behandeling bij Triversum, ingezet als nieuwe module. Ook nieuw dit jaar: kinderen kunnen niet alleen in Zandvoort, maar ook in Ouddorp terecht.

Surf Project 002Zelfvertrouwen en plezier door surfen

Golfsurfen staat voor plezier, vrijheid, focus en rust. Buiten actief zijn, in de zee. In Zandvoort gaan kinderen met Down, autisme of ADHD onder professionele en enthousiaste begeleiding het water in en beleven ze een paar heerlijke dagen. En dan surfen ze zélf die golf. Dat geeft het zelfvertrouwen en de eigenwaarde een enorme boost. Zo blijkt uit Brits onderzoek*.

Innovatieve pilotsamenwerking

Professionals die werken met de doelgroep zijn enthousiast over het Surf Project. Triversum is een specialistisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Holland (www.triversum.nl). Het Surf Project en Triversum gaan een innovatieve pilotsamenwerking aan.

Twee kinderen, Surf Project 001onder behandeling bij Triversum, doen dit jaar mee aan het Surf Project. Het surfen wordt hierbij ingezet als onderdeel van de behandeling. Daarnaast wordt een eerste screenend onderzoek gedaan met behulp van vragenlijsten, die bij alle deelnemers worden afgenomen, of de kwaliteit van leven inderdaad kan verbeteren door een dergelijke module in te zetten. “We zijn uiterst trots om een samenwerking aan te gaan met Triversum. We zien dit als een belangrijke stap naar verdere professionalisering van het Surf Project” aldus Suzanne van den Broek-Dietz, oprichtster van het Surf Project.

Surf Project breidt uit naar Ouddorp

Dit najaar biedt het Surf Project voor het eerst surflessen aan voor deze doelgroep in Ouddorp. Het Surf Project in Ouddorp vindt plaats in september 2016 en zit nu reeds vol.

* https://waveproject.co.uk/wp-content/uploads/WP-Evaluation-Report-2013-15.pdf