Surf Project 2016 van start

HAARLEM – Kinderen met Down, ADHD en autisme leren golfsurfen. Afgelopen zondag is het Surf Project, editie 2016, van start gegaan. 24 kinderen en ca 40 vrijwilligers trotseren de golven van de Noordzee en leren golfsurfen.

De dag begon met regen, maar zodra de eerste kinderen voor het Surf Project zich meldden bij de Surfschool van Surfana (strandtent Rapa Nui) stopte de regen.

Alle kinderen deden hun surfpak aan en kregen instructies van de begeleiders over het programma van deze ochtend. P5229543

Vervolgens kregen ze les van de surfleraren en -leraressen. En daarna mochten ze het water in. Vanaf dat moment was iedereen los. Verguld van plezier surften de meeste kinderen al snel hun eerste golf in Nederland. Maar niet alleen de kinderen, ook de vrijwilligers en de ouders van de kinderen genoten zichtbaar.

Bovendien was Nienke Duinmeijer aanwezig om de fijne kneepjes van het surfen te leren. Zij is oud Nederlands kampioen golfsurfen. En werd vorig jaar nog 2e bij het Europees kampioenschap.

Het is een groot feest om de kinderen plezier te zien maken in de golven. Iets wat ze normaal gesproken niet zo snel kunnen doen. Maar met de 1 op 1 begeleiding kan het wel.

Op 29 mei is de tweede surfles. En 5 juni is de finaledag.

24-05-2016 03