Surf Project 2016 dag 2

Afgelopen zondag was de tweede les van het Surf Project. Wat een feest om alle blije kinderen en vrijwilligers terug te zien op het strand na vorige week. En wat een verschil met de eerste dag. Waar veel kinderen vorige week nog verlegen en rustig het strand op kwamen, liepen ze nu allemaal rechtop en bijna zelfverzekerd naar het aanmeldpunt. Enkelen vlogen zelfs in de armen van hun begeleider en riepen luid hun namen. Dit kun je allemaal terugzien in ons filmpje van dag twee.

Wel of geen golven; altijd plezier

Deze dag werden we blij van de zon. Voor ons ochtendteam waren er helaas weinig golven te bespeuren, maar dit werd opgelost door de enorme SUP boot van Surfana in te zetten. Onder luid gejoel en gejuich stonden hele teams (inclusief begeleiders) op de boot. Goed voor de teamspirit. Boot surfana SUP

Voor het middagteam had de zee wel wat golven bewaard. Dus die konden aan de slag. Onze ambassadeur Nienke Duinmeijer was aanwezig om tips en tricks uit te wisselen en mee te surfen met de kinderen.

Gelukkig zagen we de hele dag niks van de voorspelde onweer en regen.

Magisch mooi moment

Bij de cooling down van het middagteam mocht één van de kinderen trakteren omdat ze jarig was geweest. Er gebeurde iets heel bijzonders. Omdat zij niet van hard zingen houdt, vroeg ze of we allemaal op ons allerzachtst ‘Lang zal ze leven’ konden zingen. De groep van 40 man werd plotseling muisstil en zachtjes hoorde je het verjaardagslied over het zand ruisen. Ze genoot zichtbaar, met haar ogen dicht meedeinend. Een magisch mooi moment.

Uitdelen Brecht 2016