Resultaten onderzoek

Onderzoek toont aan dat golfsurfen een positief effect heeft op de levenskwaliteit van kinderen met Down, autisme en ADHD.

Vanaf het eerste seizoen van het Surf Project willen we dolgraag weten wat het surfen nou ├ęcht met de kinderen doet. Sinds 2016 doen we daarom, in samenwerking met GGZ Noord-Holland-Noord, onderzoek naar het effect van golfsurfen op kinderen met Down, autisme en ADHD. De onderzoeksresultaten zijn onlangs gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Global Journal of Community Psychology Practice‘.

👉 Een van de conclusies is dat de kinderen na de derde surfles over het algemeen meer positieve emoties hebben, meer tevreden met het leven zijn en zich minder eenzaam of verdrietig voelen. Kinderen zijn na het surfen blij en ontspannen, en slapen ‘s avonds vaak beter. Regelmatig noemen ouders dat hun kind in het water los leek te komen van hun beperking, of dat een kind in het surfen een nieuwe hobby of nieuw talent ontdekt heeft.

De onderzoeksresultaten zijn een eerste stap om surfen als aanvulling op bestaande zorg voor deze kinderen aan te bieden. En daarmee de levenskwaliteit van deze doelgroep verhogen. Meer weten? Lees hier alles over het onderzoek 👉 Alles over het onderzoek