Ontmoet Sabrina, Hanneke en Sterre

IMG_2408

Sabrina

Tijdens mijn werk als kinderfysiotherapeut werk ik met kinderen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking. Het is ontzettend leuk Sabrina nieuwsbriefom deze kinderen te leren bewegen binnen hun mogelijkheden. In 2010 ben ik zelf in aanraking gekomen met de surfsport.Lange tijd was ik lid van de facebookpagina “Surfana” met het voornemen deze sport weer op te pakken, en zo heeft dat mij naar het Surf Project geleid.

Toen ik over dit project las, werd ik direct enthousiast. Dit is mijn werk maar dan op het strand in de buitenlucht! Het is geweldig om met deze doelgroep te werken waar het succes hem zit in de kleine nuances. De trots en het plezier van deze kinderen tijdens het Surf Project, dat geeft mij ontzettend veel energie. Ik kijk uit naar de zomer, waar we met ze alle weer tikkertje op het strand kunnen spelen en samen kunnen genieten van de golven en de zee!

Hanneke

In het dagelijks leven ben ik kinder-neuropsycholoog; ik doe onderzoek naar de hersenontwikkeling bij kinderen die een beperking hebben, Hanneke 01of die in het ziekenhuis hebben gelegen. Buiten mijn werk om ben ik het liefst zoveel mogelijk buiten, aan het sporten, en in de natuur. Uiteraard staat surfen hierbij op nummer 1! Het Surf Project is voor mij de perfecte combinatie om deze passies en interesses te combineren.

Surfen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid, laat me mijn zorgen vergeten, en herinnert mij aan al het moois en leuks in mijn leven. En als ik de deelnemers van het Surf Project in het water zie spetteren met die brede lach op hun gezicht, zie ik in hun ogen dat het met hen precies hetzelfde doet. Het is ontzettend mooi en dankbaar om dit gevoel via het Surf Project met hen te kunnen delen!

Sterre

Vanuit mijn studie International Sports, Management and Business heb ik mijn interesse ontwikkeld voor de mentale, fysieke, Sterre Nieuwsbriefen emotionele ontwikkeling van kinderen door middel van sport en bewegen. Mijn eerste ervaring hiermee was tijdens een stage in Zuid-Afrika. Vanuit de gemeente van Kaapstad assisteerde ik bij het organiseren en uitvoeren van sport evenementen voor kinderen in achterstandswijken.

Daarnaast kreeg ik tijdens mijn zomerbaantje als surfinstructrice in Nederland de unieke kans om twee kinderen met een angststoornis les te geven. Beiden erg bijzondere ervaringen die hebben geleid naar het Surf Project.

De kracht van dit project zit hem in het feit dat een stoere sport wordt aangeboden aan een kwetsbare doelgroep. Afgelopen zomer heb ik met mijn ogen gezien dat deze formule werkt. De reacties waren ontroerend, overweldigend, bijzonder en mooi. Met mijn diploma op zak en een hoop ervaringen op het gebied van project- en eventmanagement, kan ik mij op operationeel gebied goed inzetten voor het project.  Ik kijk er naar uit om van dit seizoen weer een succes te maken!