Laatste nieuws over corona

Coronavirus in Nederland

Het coronavirus houdt Nederland flink bezig.

Voor het Surf Project heeft de gezondheid van onze surfers, de vrijwilligers en hun naasten, de hoogste prioriteit en wij volgen de richtlijnen van de regering en het RIVM.

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen aangekondigd op 21 april en recenter op 19 mei kregen we logischerwijs veel enthousiaste vragen van vrijwilligers, ouders, surfers en sponsoren of we hierdoor mogelijkheden zien om weer te starten met onze surflessen.

Dit bericht is bedoeld om iedereen duidelijkheid te geven voor de komende tijd.

Sinds de opkomst van het corona virus zijn is ons bestuur zeer frequent in gesprek geweest om alle mogelijke opties door te spreken. We worstelden enorm met het vraagstuk of het Surf Project in een 1,5 meter samenleving de garantie op veiligheid en gezondheid kan bieden.

Met pijn in ons hart hebben we helaas moeten besluiten dat het niet mogelijk is om dit jaar surflessen te verzorgen.

Dit besluit hebben we moeten nemen omdat veiligheid bij ons de absolute prioriteit heeft. Wij hebben de volgende afwegingen moeten maken:

  • Het Surf Project is anders dan een reguliere sportclub. Onze surfers worden een-op-een begeleid door volwassen vrijwilligers (>18 jaar).

  • In een 1,5 meter samenleving is een-op-een begeleiding niet mogelijk. De nauwe band die ontstaat tussen vrijwilligers en surfers is op afstand niet te realiseren. We delen juist het plezier met high-fives. boks en shaka’s.

  • De vrijwilligers worden specifiek voor het Surf Project getraind om met de doelgroep om te gaan. De vrijwilligerstraining is een voorwaarde om mee te kunnen doen. Uit evaluaties met vrijwilligers komt naar voren dat deze training op locatie van belang is voor het plezier en de veiligheid die ze tijdens het project beleven. Door het RIVM is afgekondigd dat er tot 1 september geen evenementen kunnen plaatsvinden, wij vinden het onverantwoord om voor die tijd onze vrijwilligers bij elkaar te brengen voor een training.

  • Juist de structuur en opbouw van het project, die we zo zorgvuldig hebben samengesteld de afgelopen vijf jaar en welke vanuit ons recent gepubliceerde onderzoek ook zo belangrijk blijken te zijn, lijken bij te dragen aan de succeservaringen van de surfers.

We begrijpen dat dit voor iedereen hard aankomt. Iedereen heeft er zo naar uit gekeken. Wanneer je met vragen zit neem gerust via email contact op via onderstaande contactgegevens. We zullen je dan persoonlijk benaderen.

Ondanks deze moeilijke beslissing kijken we nu al hoopvol uit naar een fantastisch seizoen in 2021!

VOOR DE OUDERS VAN DE SURFERS: Eigen bijdrage en surflessen in 2021

De eigen bijdrage zal, zonder tegenbericht, teruggestort worden op jullie rekening. We kunnen op dit moment nog geen toezeggingen doen voor het seizoen van 2021. Uiteraard gaan we, binnen de mogelijkheden die dan gelden, ons uiterste best doen om iedereen die in 2020 stond ingeschreven ook in 2021 een plekje te geven in de surfteams.

Vragen?

Neem contact op met:

Suzanne van den Broek, Oprichter suzanne@surfproject.nl

Olivier de Coster, Voorzitter bestuur olivier@surfproject.nl

Alexis Stibbe, Penningmeester bestuur alexis@surfproject.nl

Marjon Schouten, Secretaris bestuur marjon@surfproject.nl

 

Wie voorziet in welke informatie ?

Type informatie Organisatie
Persoonlijke gezondheidsklachten Huisarts (telefonisch)
Lokaal advies bij gebleken besmetting binnen de sportclub Neem hiervoor zo snel mogelijk contact op met de GGD-locatie in uw regio. Ga hiervoor naar de website van de GGD.
Landelijk advies en advies bij grootschalige evenementen RIVM +
veelgestelde vragen & antwoorden
Landelijk advies voor sportverenigingen en evenementen NOC*NSF
Communicatiemiddelen over actuele landelijke adviezen Rijksoverheid