Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs steunen het Surf Project. Ze helpen de kinderen in en rondom het water. Daarnaast zorgen ze ervoor dat steeds meer mensen zien wat wij doen en ze helpen bij het vinden van de juiste partners. Onmisbaar voor het Surf Project.

Erik Scherder, bijzonder hoogleraar Klinische Neuropsychologie.

Dit is Erik Scherder, sinds vandaag officieel ambassadeur van het Surf Project.

 

Erik Scherder is als bijzonder hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Vol met passie en enthousiasme weet hij de aandacht van zijn studenten vast te houden. Als het moet gaat hij zelfs bovenop de tafel staan.

 

Erik Scherder is gespecialiseerd in de relatie tussen bewegen, gedrag en de gezondheid van de hersenen. “Onze hersenen gaan beter werken als we meer bewegen” aldus Erik Scherder. Deze visie past perfect bij het Surf Project en ons lopende onderzoek naar het effect van surfen op de kinderen.

Erik Scherder over het Surf Project:

Wat een supergaaf initiatief is het Surf Project voor kinderen met Down, autisme en ADHD! Om zoveel redenen. Surfen betekent genieten, want je deinst mee op de golven van het water. Er zijn studies die laten zien wat een groot effect dit heeft op de ontspanning van je spieren. En natuurlijk op je coördinatie.

Met surfen moet je je grenzen verleggen, je moet durven en je moet je best doen. En dat is ook zo goed voor je hersenen. En dan; dat super gevoel op het moment dat het lukt. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen. En wat dacht je van ‘het met elkaar optrekken’ en ‘de samenwerking om het allemaal voor elkaar te krijgen’. WOW, dit is echt top!

Pro surfer Kaspar Hamminga

Photo by Jan Bijl

Pro Surfer Kaspar Hamminga is ambassadeur van het Surf Project.

Kaspar is op dit moment Nederlands Kampioen Golfsurfen. Hij deed in mei 2017, samen met topsurfers uit de hele wereld, mee aan de World Surfing Games in Biarritz.

Kaspar heeft inmiddels zijn eigen surfschool in ‘s Gravesande: Dutch Surf Academy.

 

Kaspar over het Surf Project:

Hoe tof is het om deze doelgroep de ervaring van de zee, golven en het surfen mee te geven. Ik ben super stoked dat ik daaraan mijn steentje bij mag dragen.

Pro surfer Nienke Duinmeijer

Het Surf Project wordt ondersteund door pro surfer en longboardster Nienke Duijnmeijer.

Nienke was in 2013 Nederlands kampioen longboarden en behaalt nu mooie successen tijdens internationale toernooien. Daarnaast is ze de oprichter van Single Fin Surf Travel.

Nienke over het Surf Project:

Het is een eer om verbonden te zijn aan zo’n bijzonder initiatief! Surfen heeft mij ook ontzettend veel rust, blijdschap en zelfvertrouwen gegeven. Het is heel mooi en bijzonder om dat juist aan deze kinderen door te geven.

Pro surfer Yannick de Jager

Het Surf Project wordt ondersteund door Pro Surfer Yannick de Jager.

Yannick de Jager was al 7 (!) keer Nederlands Kampioen golfsurfen. Hij doet mee aan internationale wedstrijden.

Yannick over het Surf Project:

Het voelt ongelooflijk en heel speciaal om de kinderen van het Surf Project een ervaring te geven die ze doet groeien als mens. Het Surf Project geeft ze zichtbaar zelfvertrouwen